torstai 11. marraskuuta 2010


Joulublogi. 

Täytyyhän semmoinen olla jokaisella todellisella jouluihmisellä. ;) Niinpä myös minullakin! (jo viime jouluna tämän piti syntyä mutta...antoi odotuttaa itseään.)


Kuvat joululta -08
Olen siis aina (oikeasti, aina!) ollut jouluihminen. Lapsesta lähtien odotin joulua jo marraskuussa viimeistään ja suunnittelin jouluaaton ohjelman kirjallisesti! :) Tottakai lahjat olivat tärkeitä, mutta eivät pelkästään ne, vaan se koko tunnelma, tuoksut, kaikki... Meillä ei mitään ihan kamalaa joulustressiä ollut, ainakaan semmoista joka olisi lapsille asti "ulottunut", vaikka äiti aina jouluaattona katosi jossain vaiheessa paketoimaan viimeisiä lahjoja, joskus jopa tekemään niitä loppuun. ;) Isän kanssa me tehtiin (ja tehdään vieläkin) laatikot ja haettiin kuusi muutamaa päivää ennen aattoa. Yleensä jostain metsästä (ihan luvallisesti siis ;) ) tai sitten ihan kuusikauppiaalta. Mieleeni on jäänyt eräs kerta kun saatiin alennusta koska lauloin myyjälle! Ja ehkä 15 vuotta myöhemmin kun satuttiin samaan paikkaan ja juteltiin myyjän kanssa asiasta, niin osoittautui että kyseessä oli sama myyjä ja laulu oli jäänyt myyjällekin mieleen! Voihan toki olla, että silloinen myyjä sanoi vain niin, mutta onhan se kiva ajatella että se olisi jäänyt myyjälle mieleen, ja miksei näin olisi voinut käydäkin..?)

Kuva joululta -09

Nyt "aikuisiällä" on joulun odotus ihan yhtä ihanaa. Joulun vietto on toki hieman muuttunut, sillä sen jälkeen kun mieheni tapasin me ollaan vietetty aattoa 2 osoitteessa, eli ensin käyty anoppilassa ja sitten menty minun vanhemmilleni. Pojan syntymän jälkeen ollaan mietitty että onko siinä järkeä lentää paikasta toiseen ja joka vuosi (joulun jälkeen..) ollaan puhuttu että pitäiskö asialle tehdä jotain...mutta ei olla tehty. Ehkä tämä joulu on nyt ensimmäinen erilainen joulu, jota vietetään osin kotona?

Pohdiskelut siitä jatkuvat...

Tervetuloa seuraamaan joulublogiani!

Laura 

6 kommenttia:

 1. Kiva!
  Tällainen toinen jouluhöpsö ihminen ilahtuu suuresti kaikista tarjollaolevista jouluisista blogeista, jään seuraamaan... :)

  VastaaPoista
 2. Olipa ihana ja jouluinen aloitus - mukavaa kuulla joulun perinteistä ja huomata, että on muitakin "synnynnäisiä" jouluihmisiä ;)
  Ja tietenkin olen mukana täällä(kin) =)

  VastaaPoista
 3. Marielisa, kivaa että löysit tänne! :) Joulu on sitten ihanaa aikaa! tervetuloa toistekin!

  Vaakku, kirjoitin tuon tekstin viime viikonloppuna oikeastaan "normiblogiini" mutta jäi sitten postaamatta ja tännehän se sopi kuin nenä päähän. ;) Kiva että löysit tänne (kun "hienovaraisesti" vihjasin :D ) ja tule toki toistekin!

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi sulla, taidampa jäädä lueskelemaan. :) Me olemme myös viettäneet viimeiset kolme joulua niin, että aluksi olemme olleet aamun kotona perheen kesken, sitten anopille ja siitä vielä minun vanhempieni luokse illaksi. Olemme myös miettineet jos viettäisimme joulun vain kotona perheen kesken, mutta en halua. Tykkään mielummin käydä vanhempieni luona ja anopilla, että näkee muutakin perhettä jouluna ja ainakin vielä tämä joulun olemme ajatelleet viettää saman kaavan mukaisesti. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva löytö tämä blogisi! - Tämä jouluhullu sai taas uuden blogin seurattavaksi. Onneksi nyt on hyvin aikaa istuskella koneella ja kierrellä kyläilemässä. :)

  VastaaPoista
 6. Elina, me päätettiin että kyllä me nyt taidetaan tänä vuonna tehdä niin, että molemmissa paikoissa ei käydä aattona. Ihan hirveältä tuntuu kun ensimmäistä kertaa 33 vuoteen en ole omien vanhempieni seurassa jouluaattoiltana... Mutta nyt aletaan tehdä omaa uutta perinnettä joulullemme. :) Ja ensi vuonna ei sitten mennä aattona anoppilaan vaan omille vanhemmillemme. ;)

  Ruiskaunokki, kiva kuulla, kiitos! :) Ja tervetuloa uudelleenkin! :)

  VastaaPoista