perjantai 12. marraskuuta 2010

Joulumusiikki

Joulumusiikki on yksi joulun "ehdoton" juttu. Tai ehkä pidemminkin joulunalusajan. Jouluaattona ei juurikaan tule enää musiikkia kuunneltua (ehkä siksi ettei ehdi, hih), mutta joulun alla sitäkin enemmän.


Rakastan Nat King Colen, Frank Sinatran ja kumppaneiden versioita vanhoista joululauluista (White Christmas, The Christmas Song, Jingle Bell Rock jne. ). Niiden parissa voi todellakin tunnelmoida saapuvaa joulua... Tässä yksi lemppareistani, eli juurikin The Christmas Song Nat King Colen esittämänä.Yhtälailla pidän suomalaisista joululauluista iloisine Nissepolkkineen. Varpunen jouluaamuna on yksi koskettavimmista joululauluista. Lapsena se ei koskettanut samalla lailla, oli vain yksi vähän surumielinen joululaulu toisten vastaavien joukossa. Jossain vaiheessa sain kuulla tarinan laulun takana ja jouluna 2006 se todenteolla iski. Poikamme oli syntynyt juuri lokakuussa ja olin marraskuussa Club for fiven joulukonserttia kuuntelemassa. Olin jo vähän herkistynyt kauniista musiikista kun Varpunen jouluaamuna alkoi...ja sitä tulvaahan ei sitten pysäyttänyt mikään. Itkin koko kappaleen ajan kun mietin sitä tuskaa mitä Topelius on tuntenut kirjoittaessaan runoa, josta tuo laulu sitten tehtiin.
Pidän muutenkin tosi paljon Club for fivesta. Tässä yksi esimerkki.Viime syksynä kun liityin kuoroon ja meillä oli iso joulukonsertti sitten joulun alla, syntyi taas uusi suhde joululauluihin kun niitä sai laulaa osana mahtavaäänistä naiskuoroa. Ihanaa! Lauloimme mm. tuon Varpusen jouluaamuna, sekä minulle silloin uuden tuttavuuden: Adeste Fideles.Tässä Andrea Botticellin versio. Toki olen siis sen aiemmin kuullut, mutta en laulanut koskaan. Aika paljon oli muutenkin hartaita ja kristillisiä joululauluja, sillä konsertti oli kirkossa. Mm. En etsi valtaa loistoa kuului myös ohjelmistoon. Tässä sen esittää Rajaton.

Me kuunnellaan yleisesti ottaen enemmänkin semmoista vähän raskaampaa musiikkia, ja löytyypä siltäkin saralta joulumusiikkia. ;) (enemmän kyllä joulumusiikissa tykkään näistä perinteisemmistä versioista) Yhtenä jouluna ostin miehelle sen "hevimmän" version Tiernapojista, eli Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen levyn. Näitä raskaampia joululauluja ei kuitenkaan vielä ainakaan meiltä levyiltä löydy. Tässä Sonata Arctican ihanan Tony Kakon versio laulusta Pieni rumpalipoika.

Tässä yksi uusi tuttavuus johon törmäsin kun taas aamupäivällä etsin Youtubesta joulumusiikkia soimaan korttiaskartelujen taustalle. George Michaelin December Song (I Dreamed of Christmas) Aika kaunis.Tunnelmallista viikonloppua...nyt saa jo kuunnella joulumusiikkia. :)

Laura

4 kommenttia:

 1. Joulumusiikkia täälläkin kuunnellaan kovasti ennen joulua :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun oot löytänyt tänne, Jonna! :) Se tosiaan kuuluu joulunalusaikaan tiiviisti. Ehkä tänä vuonna meillä niitä kuunnellaan myös aattoiltana, sillä ollaan nyt päätetty viettää vähän erilainen joulu ja käydä vain toisten isovanhempien luona aattona... hui...

  VastaaPoista
 3. Tänään on täälläkin aloitettu joulumusiikin kuuntelu ihan kunnolla ;)

  VastaaPoista
 4. Vaakku, joulumusiikissa on sitä jotain. :)

  VastaaPoista